Hvordan bygge interesse for motorsport?

Verden av motorsport kan virke ganske overveldende før du setter deg inn i den, så her i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på noen av de bilsportene som er aller mest populære i Norge i dag.

Bilcross

Dette er en en type bilsport som foregår på bane. Dette er også en sport som gjør at yngre mennesker kan utforske racing og det å kjøre fort. Man kan begynne å trene til å kjøre bilcross når man er 14 år, og begynne å kjøre løp når man er 16 år. For å gjøre dette må man ha en lisens. Dette er også den rimeligste formen for bilsport.

Rallycross

Dette funker på samme måten som bilcross, men man må være litt eldre for å delta. Det er også høyere budsjetter når det kommer til biler, derav navnet rallycross. Dette foregår også ofte på de samme banene som bilcross gjør.

Rally

Dette er et løp der en skal kjøre en strekning på kortest mulig tid. Man har en fører og en kartleser som forteller føreren hvor den skal kjøre. Dette er populært over hele verden, World Rally Championship (WRC) er noe som følges over hele verden. Du kan ofte se det på https://no.unibet.tv/ eller på TV. Dette har vært spesielt populært når det har vært norske utøvere som har vært med.

Drifting

Dette er noe som har blitt mer og mer populært for hvert år som går. Kanskje grunnet Fast and the Furious-filmene? Uansett, på Østlandet så finnes det en rekke konkurranser hvor det er om å gjøre å spinne på ulike måter. Dette krever presisjon og god timing. Dette er en ganske annerledes bilkonkurranse, fordi det ikke er om å gjøre å kjøre fortest, men det er om å gjøre å ha ordentlig god stil!

Hva slags motorsport er det du liker?