Hvordan spille F1 virtuelt og online

Den kanskje aller beste arenaen for å oppleve Formel-1 på ekte er simulatorspill. Dette er foruten det mest populære tilbudet, også det som kan gi en smakebit på hvordan det er å kjøre en slik bil. Det arrangeres til og med store mesterskap på simulatorer verden over, og noen av dem er rene uttak til testkjøring på bane.

Her skal vi se på noen ulike spill på nett.

Grand Turismo Sport

Grand Turismo GT har kommet ut i mange versjoner. Den syvende og siste utgaven heter GT Sport og kom ut i 2017. Spillet går ut på å gjennomføre utallige tester, bygge biler og kjøre enduro-racing i 24 timer. En av bilene er den kjente Polyphony Digital Formel-1 bilen. Når man monterer VR-briller og ratt-konsoll er det som å kjenne vinden i håret.

Den legendariske rallyføreren Petter Solberg har lagt rattet på hylla, men er fortsatt sterkt med i sønnens vei mot verdenstoppen.

Formel-1 simulator

Formel-1 simulatoren kjøres av proffe racer-kjørere når de trener. Dashbordet er akkurat likt som i bilene, og man sitter komfortabelt i en fører-stol. Her er alt tenkt på, og selv pit-stop blir lagt inn for å gjøre det realistisk. Simulatoren kan gi G-krefter eller hvert fall følelsen av dem når man svinger og bremser kraftig. Heldigvis utløses ikke opp til 90G ved ulykker som den hvor Ayrton Sienna døde på Dino Ferrari banen i 1994.

Online gaming

Online gaming tar mer og mer av. Det som gjør online gaming populært er jo faktum at man kan spille med så mange andre i sanntid. Da kan man spille Mario Kart Rally eller et formel-1 spill for underholdningens del.

Fart og spenning hører sammen, men når man sitter pal på en stol foran skjermen kan det bli kjedelig. Derfor må man finne alternativer til tidsfordrivet. Et online bilspill, simulator eller den ekte varen, er alle mulige å oppnå i dag.