Kan Norge få en Formel-1 fører?

Norske bilister er kjent for å holde seg på veien, selv om noen er mer brautende og aggressive enn andre. Alle er ikke som Martin Schanke, selv om familien Solberg (med Petter og Henning i spissen) lenge har hevdet seg i toppen av den aller råeste rally-formen, WRC. Østberg og Mikkelsen.

Men hvordan ligger det an med racing gutta? Er det damer som hevder seg i NASCAR og vil noen gang en nordmann stå øverst på Formel-1 lista? Et av verdens største billøp – 24 timer på Circuit de la Sarthe er til nå eneste motorsport hvor en nordmann har deltatt, nemlig Dennis Olsen. Men det er en annen Dennis med potensiale. Dennis Hauger kan bli vår neste mann.

Norsk talent med godt støtteapparat

For å nå toppen av racing må økonomien være på plass. Nåløyet for å nå opp er dessuten svært lite, så uten et helt unikt talent er det vanskelig. Men kanskje kan Dennis Hauger klare det, fordi han både viser utrolig ståpåvilje og modighet.

Hauger er bare 17 år, men allerede regjerende mester i klassen Abarth F4. Det kan gå fort oppover mot F1 når man først begynner å prestere. Kjente førerer som Lance Stroll som vant klassen i 2014 kjører nå i den øverste klassen. Hva Formel 3 serien vil vise av resultater gjenstår å se.

Gode muligheter for avansement

Med Hitech Grand Prix i ryggen har Aurskog-gutten god oppbacking. Det er et av de teamene i sirkuset med best finansiering. BIlene har 3,4 liters V6-rekke og et forsterket karbon-chassis. Motoren yter 283 kW når han bruker maksimal motstand på den 6-trinns girkassa.

Dennis Hauger har kjørt bil så lenge han kan huske, og enda har han mange år igjen før han regnes som senior. Kanskje vil vi få en Formel-1 fører i fremtiden. Men det blir mest sannsynlig på en elektrifisert formel-1 racerbil.