Michael Schumacher

De som fulgte med på Formel 1 på 2000-tallet kan ikke unngå å ha fått med seg denne karen, som ble verdensmester 5 ganger på rad mellom år 2000 og 2004. Totalt tok han 7 VM-titler i løpet av karrièren, og er en av Formel 1-sportens største legender. I dag har han et eget museum i Tyskland hvor bilene står utstilt, og hvor det går an å kjøpe Michael Schumacher-relaterte artikler som hjelmer, gensere og den røde Ferrari-capen.

Skiulykken

Selv om det inntraff etter at Schumacher hadde lagt opp for godt, var det en tung dag for motorsport da han var involvert i den alvorlige skiulykken som skulle gjøre ham lam. Det var i de franske Alpene at Schumacher – da han sto på ski med sin sønn Mick – falt og smalt hodet. Skaden var svært alvorlig, selv om han hadde hatt på seg hjelm. Episoden inntraff ved slutten av 2013 – og siste nytt er at han gjør fremskritt, men fortsatt sliter med å kommunisere.

Michael Schumacher har ikke vært aktiv siden han la opp i 2012, men det har kommet fram at sønnen har tenkt å gå i farens fotspor. Mick Schumacher fylte 20 i 2019, og har testet ut F1-biler fra Toro Rosso, som han sier han føler seg komfortabel med å kjøre. Det blir spennende å se hva hvordan det vil gå med Schumacher-navnet innen sporten fremover, særlig nå som Lewis Hamilton ikke er så altfor langt unna å slå Michael Schumachers rekord etter å ha vunnet VM for sjette gang i november 2019.

Uansett hva fremtiden vil bringe, vil F1-tilhengere aldri glemme legenden Michael Schumacher. Som fans kan vi minnes mannens meritter og følge med på siste nytt om helsen hans, så langt det lar seg gjøre. Det er lov å håpe på en tilbakekomst i en eller annen form – kanskje som støtteapparat og pådriver for sønnens karrière?