Formel 1

Det å spille på motorsport er langt i fra like populært som å vedde på fotball eller hesteløp, men det er fortsatt gode muligheter for å vedde på motorsport – spesielt i de store løpene innen Formel 1, NASCAR og WRC. Vi mennesker liker å satse penger på våre favoritter og motorsport er ikke et unntak! I denne artikkelen gir vi en kort introduksjon til vedding på Formel 1 og ulike elementer man må være oppmerksom på før man setter i gang.

Når man skal vedde på motorsport er det mange ting man må vurdere. Det er faktisk svært mange variabler som må klaffe. Harmonien mellom natur, menneske og maskin må stemme innen motorsport – det nytter ikke å være en god sjåfør i en dårlig bil! Dersom du ønsker å vedde på motorsport må du derfor ta hensyn til alle disse, og det kan være lurt å sjekke tidligere løp for å se hvordan sjåførene takler ulike værforhold eller om de er spesielt gode eller dårlige på en enkelt bane.

Vedde på Formel 1

Formel 1 er verdens største og mest utbredte motorsport når det kommer til betting. Det er en sport med mange tilhengere verden over og det er derfor lettere å tiltrekke seg flere spillere. Dersom man ønsker å vedde på Formel 1 er det viktig å ha en god strategi som tar hensyn til alle de ulike variablene som kan påvirke utfallet av et Formel 1-løp. Om man skal bli god på Formel 1 betting må man følge sporten og de ulike lagene og sjåførene nøye. I Formel 1 kan man nemlig vedde på både lag og sjåfører.

Man må vurdere hvordan de ulike sjåførene har taklet de forskjellige banene og ulike værforhold i tidligere sesonger før man kan gjøre gode veddemål. Deretter er det viktig å undersøke hvilke regelendringer som gjelder den aktuelle sesongen. I forkant av Formel 1 sesongen i 2018 ble det innført en rekke nye regler som tar for seg alt i fra dekk og motor til mindre viktige ting.

De ulike banene

I løpet av en Formel 1 sesong vil det arrangeres løp på flere forskjellige baner. Alle disse banene er forskjellige og de ulike sjåførene takler de på sin helt egen måte. På noen baner er det viktig at bilen og sjåføren er god til å takle krappe svinger mens på andre baner må sjåføren tørre å være aggressiv for klare forbikjøringer. Den legendariske banen i Monaco GP er det for eksempel svært vanskelig å gjøre forbikjøringer, og derfor er startplasseringen til en sjåfør langt viktigere enn hastigheten på denne typen baner. Banen i Bahrain GP har derimot fire lange sletter som gjør det mulig å komme opp i høy fart for å gjøre forbikjøringer.

Lagstrategi

Et lag i Formel 1 består av to sjåfører, så dersom du ønsker å vedde på et lag er det viktig at du prøver å analysere lagets strategi. Hvem er favorittsjåføren? Hvordan brukes de forskjellige sjåførene på de ulike banene?  Disse kan du enkelt bette på med live odds under turneringen. Formel 1 er på mange måter en svært sammensatt og komplisert motorsport hvor det er mange ulike faktorer som avgjør utfallet. Vi kan med sikkerhet si at man aldri kan vite for mye når det kommer til å lage gode veddemål innen Formel 1, men man må heller ikke være redd for å ta risiko dersom man har troen på noe.